vineri, 29 octombrie 2010

Bat clopotele pentru beatificarea ep. Bogdánffy Szilárd

Bucureşti: www.arcb.ro

În data de 14 octombrie 2010, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, i-a informat pe preoţii din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti printr-o Scrisoare circulară că pe data de 30 octombrie a.c., la Oradea, în Catedrala episcopală romano-catolică va avea loc ceremonia de beatificare a Episcopului Szilard Bogdanffy, martir al Bisericii Catolice din România. La Sfânta Liturghie de beatificare va participa şi Excelenţa sa, Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu.

Pentru a marca această sărbătoare a Bisericii Catolice din România, în bisericile din întreg teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti vor fi trase clopotele sâmbătă, 30 octombrie, la ora 11, timp de 15 minute.

Iaşi: Comunicatul PS Petru Gherghel (www.ercis.ro)

COMUNICAT

Către preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii Diecezei de Iaşi

În ziua de sâmbătă, 30 octombrie, Biserica Romano-Catolică de Oradea va trăi un moment de mare bucurie sufletească şi de împlinire spirituală, când episcopul martir Bogdánffy Szilárd va fi declarat fericit al Bisericii Catolice.

Participând şi noi la bucuria fraţilor Episcopiei de Oradea, în sintonie cu toţi ceilalţi episcopi, preoţi, persoane consacrate şi creştini, romano-catolici şi greco-catolici, vom înălţa rugăciuni de preamărire către Dumnezeul nostru, autorul sfinţeniei.

Pentru această zi, dorim ca participarea noastră să se concretizeze într-un gest de comuniune, iar la ora 11.00, dispunem să se tragă clopotele în toate bisericile Diecezei de Iaşi ca pentru zilele de sărbătoare, marcând astfel ridicarea la cinstea altarelor a primului episcop martir din România.

Cu mulţumiri pentru spiritul de comuniune şi cu dorinţe ca şi noi să trăim această bucurie la declararea ca fericit a martirului nostru, ep. dr. Anton Durcovici, ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze ţara noastră cu oameni sfinţi şi cu eroi în credinţă!

Petru Gherghel,
episcop de Iaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu