sâmbătă, 19 martie 2016

Iași, 19.03.2016: Instituire de lectori și acoliți



Cătălin-Alexandru Mititelu, din Târgu Trotuș, și Robert Petrișor, din București (Parohia Adormirea Maicii Domnului), alături de colegii lor din anul V, astăzi sunt instituiți acoliți, ultima treaptă de slujure înainte de hirotonirile diaconale și sacerdotale.
Alexandru Abadi, din Mangalia, și Octavian Constantin Enache, din București (Parohia Adormirea Maicii Domnului), alături de colegii lor din anul IV, tot astăzi vor fi instituiți lectori.
Evenimentul are loc la ora 11:00 în capela Seminarului Sfântul Iosif din Iași, în prezența Nunțiului Apostolic, Mons. Miguel Maury Buendía, și a Episcopilor de la Iași, Mons. Petru Gherghel şi Mons. Aurel Percă.

Acoliții sunt acei slujitori care, la Sfânta Liturghie, ajută la împărtășanie și la purificarea vaselor sfinte. Lectorii sunt cei care au pregătirea și misiunea de a citi Cuvântul Domnului în cadrul celebrărilor liturgice. Pentru seminariști aceste instituiri au rolul de a-i introduce tot mai mult în misterul slujirii sacerdotale pe care o vor îmbrățișa odată cu primirea sacramentului preoției, ca diaconi și apoi ca preoți.
Cei patru seminariști se pregătesc să devină preoți pentru Arhidieceza de București și îi însoțim, și pe ei și pe colegii lor, cu rugăciunea noastră pentru statornicie și belșug de haruri.

Centrul pentru Cler  și Vocații al ARCB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu